Як зробити Відкритий пиріг з куркою і грибами Кіш Лоран рецепт простий в духовці. Кіш Лорен — французьке національне блюдо. Кіш — це просто пиріг на пісочному тісті з різними начинками. Ви можете взяти тісто за основу, а продукти для начинки можуть бути найрізноманітнішими.
Інгредієнти
☀ТІСТО:
🔺борошно – 200 грамів;
🔺вершкове масло – 100 грам;
🔺сіль – 1/3 ч. л. ;
🔺жовток – 1 шт. ;
🔺холодна вода – 50 мл ( 3 ст. л.)
☀НАЧИНКА:
🔺гриби – 250 грам;
🔺відварене куряче філе – 200 грам;
🔺сир – 100 грам ;
🔺цибуля – 1 шт. ;
🔺сіль, перець.
☀ЗАЛИВКА
🔺яйця – 3 шт.;
🔺вершки або сметана – 200мл.;
🔺мускатний горіх – 1 / 3 ч. л. ;
🔺сіль, перець за смаком.
Відкритий пиріг з куркою і грибами Кіш Лоран покроковий рецепт
1. Просійте борошно, щоб збагатити його киснем. Наріжте масло на невеликі кубики, воно має бути трохи розм’якшене, перекладіть його в миску з борошном. Перетріть руками в дрібну крихту. Можна холодне масло натерти на крупній тертці, весь час вмочуючи його в борошно. Додайте жовток, воду і замісіть тесто.
2. Довго не місіть, інакше тісто вийде жорстким. Приберіть тісто на годину в холодильник. розкачуємо тісто і з допомогою качалки перекладаємо його на форму, добре розподіляємо, прибираємо зайве. У мене форма 23 див. Наколюємо основу виделкою і випікаємо 10 хвилин при 180° готуємо начинку.
3. Філе відварити. Обсмажити дрібно нарізані цибулю з грибами, в кінці до них додати дрібно нарізане філе, посолити, поперчити, перемішати. Можна для прикраси залишити пластинки грибів. готуємо заливку.
4. Збиваємо вершки з яйцями, солимо, додаємо мускатний горіх, за бажанням можна в заливку додати зелень. збираємо кіш. Розподіляємо начинку з грибів і філе на тарталетке, заливаємо заливкою, прокидаємося дрібно натертим сиром, при бажанні прикрашаємо залишеними раніше пластинками грибів, відправляємо в духовку приблизно на 30-35 хвилин 180°.