Вірменська гата з начинкою з хориза

Вірменська гата з начинкою з хориза простий рецепт. Добрий день, мої хазяєчки 🥰
Всім гарного дня. Сьогодні у нас рецепт Гата або Кяты це вже вибирайте самі 🥰 Без цієї випічки не обходиться ні один вірменський свято. А також вона часто буває на нашому повсякденному столі. З гатой пов’язані спогади дитинства, так як її неповторні смак і аромат нагадують про домашній затишок, тепла, материнської турботи і про традиції. Всім раджу приготувати, виходить дуже м’яка, смачна і ніжна.

Інгредієнти

500 мл теплого молока
1 стіл. л дріжджів
8 стіл. л цукру
щіпка солі
100 мл рослинного масла
ванільний цукор
750 гр борошна

Хориз
100 гр вершкового масла
1 склянка цукру
ванільний цукор
1,5 склянки борошна

Мастило
1 яйце
1 стіл. л молока

Вірменська гата з начинкою з хориза покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо дріжджі, цукор, ванільний цукор, щіпка солі рослинне масло, перемішуємо. Трохи рослинного масла залишаємо для змащування миски і тіста. Додаємо борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто, змащуємо миску і тісто рослинним маслом, накриваємо і даємо постояти 30 хвилин. ⠀

2. Готуємо Хориз: В вершкове масло, додаємо цукор, ванільний цукор, борошно і перетираємо в крихту. Готовність перевіряємо, як на відео. ⠀ Тісто ділимо на дві частини і формуємо колобок. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і викладаємо на деко застелений папером для випічки, розрівнюємо і викладаємо начинку.

3. Її рівномірно розподіляємо по всьому тесту. І зверху накриваємо другим, защипуємо добре краю, накрываеми даємо постояти 10 хвилин. ⠀ Змащуємо взболтанным яйцем, робимо довільні малюнки і відправляємо в розігріту духовку до 180• приблизно на 30 хвилин. ⠀ Наша гата готова. Всім приємного чаепития.

Відео рецепт 👇