Тертий пиріг з варенням на вершковому маслі

Як смачно зробити Тертий пиріг з варенням на вершковому маслі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пиріг, родом з дитинства. Ну, всі його пекли, правда? ⠀ Тому сьогодні нагадаю вам про нього і дам свій рецепт тіста)
Не лякається у складі майонезу! Завдяки йому, тісто просто неймовірно хрустке виходить! ⠀ Пиріг тане на очах! Мої хлопці вже більше половини вклали 🤦♀️ та й я сама не могла втриматися і пару шматочків з’їла) А ви любите Тертий пиріг?

Інгредієнти

350 г борошна
0,5 ч. л соди
200 г вершкового масла (або маргарину)
1 яйце
100 г цукру
1 ст. л майонезу
1 ст. л лимонного соку
~ 250 г джему або густого варення

Тертий пиріг з варенням на вершковому маслі покроковий рецепт

1. Борошно просіяти в миску, додати соду, перемішати. ⠀ Холодне вершкове масло натерти прямо в борошно. ⠀ Окремо змішати яйце, цукор, майонез і лимонний сік. ⠀ Додати цю суміш в борошно з маслом. ⠀

2. Швидко замісити тісто. ⠀ Приблизно третину тіста загорнути в плівку і прибрати в морозилку. ⠀ Тісто з допомогою рук і занози розкатати на тоненький прямокутник, розміром приблизно 30-40 см. ⠀

3. Намазати тісто варенням ⠀ Дістати тісто з морозилки і натерти поверх варення. ⠀ Випікати при 180С~25 хвилин. ⠀ Розрізати на квадратики і подавати на стіл. Приємного тобі апетиту!

Відео рецепт 👇