Як смачно зробити Вірменські Жингялов Хац коржі з зеленню простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ЖИНГЯЛОВ ХАЦ (хлібна коржик з начинкою з дрібно нарізаної зелені ) Традиційне блюдо в кухні вірмен Нагірного Карабаху. Тісто (в основному без дріжджове, у мене дріжджове, я , чесно кажучи більше люблю) . Справи зрозуміло, що в Москві не можемо знайти 10-20 видів зелені, які додаються до Жингялов хац, приготувала з того , що знайшла в Москві 👌, теж виходить шалено смачно 🤤
Інгредієнти
Для тесту
Пшеничне борошно 400-500 г(додаємо поступово)
Дріжджі 1 ч/л (це не обов’язково, тесту можна робити без дріжджове)
Вода 300 мл
Рослинна олія 2 -3 ст/л
Сіль
Начинка:
листовий салат, шпинат, лобода, листя буряка, мокриця, пастуша сумка ( цтыпашар), листя фіалки
кервель ажурний, кропива, зелений лук, кислої, як щавель або пряної як морковник , кульбаба, Петрушка , Кріп ,М’ята гірська
То які я знайшла в Москві 😄
Листя салату, Листя буряка, Зелена цибуля, Шпинат, Щавель, Кріп, Петрушка, Зелень кінзи
Мята, Рукола , Чорний перець-за смаком (це не обов’язково)
Рослинна олія
Сіль: за смаком
Вірменські Жингялов Хац коржі з зеленню покроковий рецепт
1. У теплу воду додаємо трішки цукор, дріжджі, рослинна олія і просіваємо борошно, замішуємо м’яке, не липке тісто. А якщо робіть без дріжджі, просто не додаємо дріжджі, замішуємо м’яке, гладке тісто. Готуємо начинку: вся зелень, які є під рукою, помийте, потім добре обсушити полотенцем.
2. Кожен вид зелені дрібно наріжте. Велика частина зелені і трав, що входять в начинку, повинна бути нейтрального смаку. А трав з яскраво-вираженим ароматом і смаком поменше. І обов’язково повинна бути кінза. Нарізану зелень висипте у велику ємність і добре перемешайте.
3. Свіже або піднятого тісто розділіть на шматочки , скачайте з них колобки. На столі, добре присипаному борошном, розкачайте кожен колобок дуже тонку круглу коржик. На розкачане тісто викладіть порцію начинки.
4. Начинки повинно бути багато, при смаженні вона сильно зменшиться в обсязі. Краї коржі підніміть до середини, защипайте. Обсмажуйте Жингялов Хац з двох сторін на сухій сковороді або як я 😁 на середньому вогні до румяности.
Відео рецепт 👇