Пиріг кіш зі шпинатом, сиром і червоною рибою фореллю на вершках

Як зробити смачний Пиріг кіш зі шпинатом, сиром і червоною рибою фореллю на вершках простий рецепт в духовці 🐟🥧

Інгредієнти

Для тесту:
🤍Борошно – 225 гр
🧈Масло вершкове 120гр
🧂Сіль 1 год л
💧Вода (крижана) 60мл

Для начинки:
🥚Яйця – 4 шт
🤍Вершки 33% – 300мл
🐟Червона риба (у мене форель) – 400 гр
🌿Шпинат (можна брокколі) – 150г
🧀Сир моцарелла – 150гр

Пиріг кіш зі шпинатом, сиром і червоною рибою фореллю на вершках покроковий рецепт

1. Для тіста з’єднуємо борошно, холодне вершкове масло, сіль і дуже холодну воду, замішуємо тісто і ставимо його в холодильник на 30-60 хвилин. Потім розкачуємо тісто в тонкий пласт і викладаємо у форму для випічки (зрізуючи бортики), робимо проколи вилкою, зверху на тісто кладемо пергамент і висипаємо квасолю або горох, щоб тісто не втратило свою форму.

2. Відправляємо в духовку при 180 градусах 15-20 хвилин, щоб тісто схопилося. Потім прибираємо квасоля з пергаментом. Для начинки яйця змішуємо з вершками і вінчиком добре перемішуємо, додаємо сіль і перець по вкусу.

3. Нарізаний шпинат обсмажуємо хвилину на вершковому маслі. Збираємо кіш🥧 На тісто викладаємо шпинат, дрібно порізану рибу, натертий сир, заливаємо яєчно- вершковою заправкою, посипаємо рештою сиром і відправляємо в духовку при 180 градусах на 40-50 минут.

Відео рецепт 👇