Як зробити смачний Вірменський жингялов хац з зеленню рецепт рецепт простий.
Інгредієнти
Тісто
✔️Борошно 700гр
✔️Вода 500гр
✔️Олія рослинна 4ст.л.
✔️Сіль 2ч.л.
✔️Цукор 1 ст. л.
Начинка
Олія рослинна 6 ст. ложок
сіль і перець, за великим пучка зелені петрушки, селери, кінзи, естрагону (тархуну), шпинату, щавлю, кропу (в оригінальному варіанті .більше 15 видів гірських трав, можете взяти приміром, бадилля молодих буряків.
Вірменський жингялов хац з зеленню покроковий рецепт
1. Спочатку готуємо тісто. Змішуємо борошно, сіль і цукор. Додаємо воду, перемішуємо рукою до однорідності, потім додаємо масло. Замішуємо тісто рукою, захоплюючи з країв, проминая в середину. Руку тримаємо човником. Замішуємо протягом 10 хвилин, поки тісто не почне відходити від рук. Накриваємо ємність з тістом плівкою і прибираємо в ХОЛОАИЛЬНИК на годину. Потім підлогу години даємо відійти. ⠀ Зелень переберіть, видалите занадто грубі черешки, помийте, потім добре обсушити полотенцем.
2. Кожен вид зелені дрібно наріжте. Велика частина зелені і трав, що входять в начинку, повинна бути нейтрального смаку. А трав з яскраво-вираженим ароматом і смаком поменше. І обов’язково повинна бути кінза. Звісно, пропорції складових начинки можна варіювати, підбирати відповідно до свого предпочтению.
3. Можна експериментувати і вибирати найкращі варіанти. Нарізану зелень висипте у велику ємність, додайте олію, спеції і добре перемішайте. Відпочиле тісто розділіть на шматочки приблизно по 60 грам, скачайте з них колобки. Обов’язково накрийте заготовки рушником, щоб вони не заветрелись.
4. У мене вийшло 12 штук. На столі, добре присипаному борошном, розкачайте кожен колобок дуже тонку круглу коржик. На розкачане тісто викладіть порцію начинки, залишаючи з країв по 3-4 див. Начинки повинно бути багато, при смаженні вона сильно зменшиться в обсязі. Сформуйте коржик як на відео. Обсмажуйте Жингялов Хац з двох сторін на сухій сковороді на середньому вогні до румяности.
Відео рецепт 👇