Як зробити смачний Вологий торт Наполеон з домашнього тесту простий рецепт. «Наполеон», не той, який мільфей, а простий, домашній – один з найулюбленіших тортів. Але всі любителі діляться на дві групи: тих, хто любить «мокрий» торт з просоченими коржами, і тих, хто воліє, щоб коржі залишалися хрусткими. Ми пропонуємо варіант «мокрого» торта, а щоб справа пішла швидше, ділимо один корж на три частини ще до випічки.
Інгредієнти
На торт 13х30 см, 9 коржів
Тісто:
200 г холодного вершкового масла
60 г жовтка
100 г холодної води
450 г борошна
3 г солі
Крем:
500 мл молока
300 г цукру
200 г яйця
15 г пшеничного борошна
15 г кукурудзяного крохмалю
300 г вершкового масла кімнатної температури
ванільний цукор або ванільна настойка по смаку
Вологий торт Наполеон з домашнього тесту покроковий рецепт
1. Для тіста холодне масло нарізати шматочками, змішати з борошном і перетерти в більш або менш рівномірну крихту. Можна зробити це в чаші кухонного комбайна або в чаші стаціонарного міксера насадкою «лопатка». Додати жовтки і воду, зібрати в кулю і промесить про стіл. Розділити тісто на 3 порції, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30 мин.
2. Розігріти духовку до 180 С. Розкачати кожну кульку в тонкий корж за розміром дека, розділити по довгій стороні на 3 частини, наколоти виделкою, перекласти на деко і випікати до золотистого кольору, 8-10 хв. Готові коржі охолодити. Приготувати заварний крем.
3. В сотейнику змішати молоко з половиною цукру і ванільним цукром, прогріти до розчинення цукру, але не доводячи до кипіння. Яйця розтерти з цукром, борошном і крохмалем. Поступово влити приблизно 1/3 молока в яєчну суміш, постійно розмішуючи її венчиком.
4. Перелити яєчно-молочну суміш в сотейник з молоком і варити на середньому вогні, постійно помішуючи, до кипіння. Відразу ж перелити в плоску ємність, закрити харчовою плівкою «в контакт» і остудити до температури 40С. Вмішати в теплий крем нарізане вершкове масло кімнатної температуры.
5. Змастити всі коржі, крім останнього. Прибрати торт і залишився крем в холодильник на кілька годин. Змастити верхній шар кремом і посипати наломанными в крихту випечені обрізки тіста. Прибрати в холодильник до подачи.
Відео рецепт 👇