⠀ Все дуже просто: візьміть помідори, розріжте навпіл і покладіть під палюче сонце максимально близько до моря.⠀ Як вам такий рецепт?⠀ ⠀Як зробити смачні в’ялені помідори черрі в духовці в домашніх умовах рецепт простий. ⠀ Саме такий варіант попався мені нещодавно в одному кулінарному блозі і, якщо чесно, я сама хочу бути тими черрі :)⠀ ⠀ Якщо у вас жаркого сонця і моря під вікнами не виявлено, то вирушайте хоча б за соковитими черрі, а з рештою розберемося разом.⠀
Інгредієнти
1 кг соковитих черрі⠀
1-2 ст. л. оливкової олії⠀
2-3 часточки часнику⠀
сіль/перець/трави⠀
лист пергаменту⠀
⠀
+ ароматна оливкова олія, якщо плануєте зберігати помідори довгий час⠀
В’ялені помідори черрі в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Черрі, помити, очистити від хвостиків, нарізати на половинки, покласти в миску. Побризкати оливковою олією, додати сіль/перець і трави (добре підійде чебрець, розмарин або суміш прованських трав), нарізану часточками часник, акуратно перемішати. ⠀ ⠀ Дати постояти 10-15 хвилин.⠀
2. Викласти на застелений пергаментом деко розрізом вгору і відправити в заздалегідь розігріту до 80-90 градусів духовку на 3-4 години. Дверцята періодично треба відкривати, щоб виходила зайва волога. Коли помідори вже сильно зменшаться в розмірі, дверцята залишаємо постійно відчиненими і продовжуємо в’ялити ще 1-2 години в залежності від сорту і розміру черрі.⠀ ⠀
3. Якщо хочете, щоб вони були трохи м’ясистими, тоді можна дістати раніше – просто спостерігайте за 3-4 години і періодично знімайте пробу.⠀ ⠀ Готові помідори можна зберігати в холодильнику 1-2 тижні або залити гарячим маслом і закрити в банки на зиму.⠀ ⠀ В’ялені черрі добре додавати в салат, поєднувати з сиром типу буррата або страчателла, а також великий ризик з’їсти їх просто так.⠀
Відео рецепт 👇