Вялені помідори в домашніх умовах в духовці

В’ялені помідори в домашніх умовах в духовці простий рецепт. Прийшла пора врожаю! Як хтось жартував: спочатку боремося за урожай, потім з урожаєм😅 Цей варіант допоможе переробити під смачні ласощі ваш урожай! Це мій улюблений варіант в’ялених томатів. А який з ними хліб! ❤️ В кінці секретики від мене. Рецепт з розрахунку на 1 лист. Краще робити 2 і більше😂 Так само можна в’ялити і сливу👌🏼

Інгредієнти

1,5-1,7 кг. дрібних помідорів;
1-2 ч. л. сушений базилік, орігано, чебрець або суміш трав;
перець, сіль, цукор у співвідношенні 1/3/5;
олія оливкова або соняшникова/кукурудзяна;
бальзамічний оцет;
асафетида/часник.

В’ялені помідори в домашніх умовах в духовці покроковий рецепт

1. Помідори розрізати навпіл або на четвертинки, видалити плодоніжку і насіння. Деко застелити пекарської папером і щільно викласти помідори. Посипати сумішшю перцю, солі і цукру. Сушити в духовці при t 70-100C 5-8 часов.

2. Змішати масло з травами і спеціями. Укладати остиглі помідори в банку, поступово додаючи вийшов соус. Залити зверху бальзамічним оцтом. ⠀ Томати вибирайте м’ясисті і не крупные.

3. Відмінно підійде сорт сливка. Не пересушити! Мені подобається ще варіант, коли 2-3 години сушаться в духовці при 100С і потім в сушку. Так виходить переробити більший объем.

4. Якщо перець дуже гострий або не любите, то можна зменшити його кількість в 2-3 рази і не додавати зовсім Можна без солі, цукру і перцю. Але з ними мені подобається больше.

Відео рецепт 👇