Вишнева начинка з крохмалем для торта або пирога

Як зробити вишневу начинку з крохмалем для торта або пирога рецепт простий. Начебто ще літо, але вже ніби як би і нічого не залишилося від нього. Так мало часу до самого нелюбимого сезону. У нас ще в цьому році і перший клас. ⠀ Але, здається, мені не так страшно, як зі старшим 😅. Я навіть не панікую. Є у мене тут, хто теж йде в школу? Переживаєте? ⠀ Завтра за планом вишневий пиріг.
Сьогодні роблю начинку і тісто, потім швидко зберу і в духовку. ⠀ Дуже люблю робити заготовки, коли є час. Щоб потім, коли його не буде, все було вже під рукою. Залишається тільки змішати/запекти. ⠀ Зберігайте рецепт дивовижною вишневої начинки. Дуже смачна і ароматна. ⠀ Підійде для пирогів, тарти, начинку для торта. А ще прекрасна з млинцями, сирниками і просто їсти ложкою.

Інгредієнти

вишня без кісточок – 600-700 г (якщо заморожена, то попередньо розморозити)
мед – 3-4 ст л (по смаку в залежності від кислоти вишні)
крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст л
мускатний горіх – 1/4 год л
екстракт ванілі – 1 год л

Вишнева начинка з крохмалем для торта або пирога покроковий рецепт

1. В ковші з товстим дном доведіть вишню до кипіння на середньому огне.
2. В крохмаль додайте 1-2 ст л холодної води або соку від вишні, розмішайте і відправте до вишне.
3. Залиште на вогні 2 хвилини, постійно помешивая.

4. Приберіть з вогню, додайте мускатний горіх, ваніль і мед. Добре охолодіть, начинка загустеет.