Ніжний Вишневий пиріг зі сметанною заливкою з пісочного тіста простий рецепт в духовці, готую вже другий раз за тиждень 😂 перший з’їли за вечір
Інгредієнти
Для тесту
✔️1 яйце
✔️1 ст. л сметани
✔️60 гр. цукрового піску
✔️300 гр борошна пшеничного
✔️0.5 ч. л розпушувача
✔️щіпка солі
✔️масло вершкове !холодне! 110 гр
Для начинки
✔️4 яйця
✔️100 гр цукрового піску
✔️1 ч. л кориці
✔️1 ст. л борошна
✔️400 гр сметани
✔️цедра лимона
Для конфітюру
✔️300 гр черешні (можна будь-які інші ягоди , вишня, Малина)
✔️50 гр цукрового піску
✔️1 ч. л крохмалю
Вишневий пиріг зі сметанною заливкою з пісочного тіста покроковий рецепт
1. До яйця додаємо цукровий пісок, сметану і ретельно перемішуємо. Окремо змішуємо борошно, розпушувач і дрібку солі, сюди ж додаємо натерте масло і також перемішуємо. Поступово вводимо рідку частину тіста і замішуємо. Тісто має бути трохи липким, розкачуємо і рівномірно розподіляємо по формі дно заздалегідь припылить мукой.
2. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин. Поки Готуємо начинку, змішуємо яйця, цукровий пісок, додаємо корицю, цедру в кінці сметану. У пропекшуюся форму вливаємо начинку і відправляємо в духовку, при 170 градусах на 45 хвилин, перевіряємо по запікання начинки, остуджуємо полностью.
3. Готуємо конфітюр, змішуємо ягоди (попередньо очищені від кісток) цукровий пісок і крохмаль. Відправляємо нудиться на повільному вогні до загусання, поступово помешиваю.
4. Викладаємо по колу на готовий пиріг, зверху посипаємо лимонною цедрою 🔥 Можна насолоджуватися ❤️
Відео рецепт 👇