Яблучна карамель домашня

Сьогодні я хочу показати приготування яблучної карамелі. Як приготувати смачну яблучну карамель домашню рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

150 р яблучне пюре
100 г цукор
40 г масло
щіпка солі за бажанням.

Яблучна карамель домашня покроковий рецепт

1. Для приготування карамелі мені потрібно яблучне пюре. На плиті нагріваю сотейник з товстим дном і на теплу поверхню висипаю 100 г цукру. Расплавляю його до карамельного стану. Цукор в процесі нагрівання краще не заважати, просто погойдуйте сотейник. Відрегулюйте нагрівання так, щоб цукор плавився равномерно.

2. Коли цукор придбав бажаний карамельний колір додаю 40 г вершкового масла. Після того як воно розтопилося, безперервно помішуючи вводжу яблучне пюре. В кінці додаю дрібку солі. Якщо карамель у вас рідка, то можете поварити ще хвилини 3. Все залежить від консистенції яку ви хочете отримати. Ця карамель універсальна. По-перше, вона дуже смачна сама по себе.

3. По-друге, її можна використовувати як добавку до млинцям, оладкам, а так само як карамельний соус. По-третє, цю карамель дуже добре додавати до складу кремів. По-четверте, карамель можна додавати в тісто, наприклад в капкейки. Замість яблучного пюре ви можете використовувати будь-ягідне або фруктове пюре. Я бажаю вам приємного апетиту і дай вам Бог здоров’я!