Яблучна пастила більовська в домашніх умовах в духовці

Світовий бестселер. Більовська пастила близько 133 років тому підірвала 💣 світ. Медалі на виставках, поставки до імператорського двору. Дуже смачний десерт, який підкорив серця любителів солодощів не тільки в Росії, але і за кордоном. Як приготувати яблучну пастилу белевську в домашніх умовах простий рецепт в духовці. І на цю світову знаменитість я замахнулася! Пробували Белевську пастилу? Знаєте, що вона є національним надбанням Росії нарівні з іншими народними промислами?

Інгредієнти

1,5 кг кислих яблук (в оригіналі антонівка)
2 білка
200гр – цукру
Цукрова пудра для обсипання.

Яблучна пастила більовська в домашніх умовах в духовці покроковий рецепт

1. Яблука ріжемо на 4 частини, очистити від кісточок і запікаємо при 200°С близько 30 хвилин до м’якості; Запечені яблука пробиваємо блендером і перетираємо через сито. Готового пюре потрібно трохи охолонути, тому краще його прибрати в холодильник на кілька годин; Білки збиваємо з цукром до міцної піни (цукор краще сипати під взбивающиеся білки поступово); Остигле яблучне пюре збиваємо міксером до посветления.

2. Об’єднуємо яблучне пюре і білкову масу і теж збиваємо міксером; Деко застеляємо пергаментом і викладаємо на нього нашу масу, розподіляючи рівним шаром; Сушимо пастилу в духовці при 80°С з конвекцією близько 5-6 годин. Найкраще підкласти ложку, щоб дверцята була прочиненими і виходила зайва волога. Моя пастила зверху підсохла, а от знизу залишалася вологим, я перевернула її на інший аркуш пергаменту, подсушила ще 1 годину, потім верхній пергамент зняла і ще 30 хвилин сушила;

3. Готову пастилу розрізала на 4 однакові частини і ще теплими поклала один на одного, щоб вони склеїлися. Зверху присипала цукровою пудрою і яблучний десерт готовий. Незважаючи на тривалий час, зусиль від вас буде потрібно не так багато, а результат – просто пальчики оближеш. Як сказав мій чоловік: справжня Більовська пастила, куплена в магазині, доходить до нас пересушеною, а ось моя вийшла набагато смачніше і нежнее.

4. PS. Приготована за старовинними рецептами пастила не сохла 2-3 роки, зберігала м’якість і свіжість. Мені не вдалося перевірити термін придатності моєї 🙈, вона розлетілася вся без остатка.

Відео рецепт 👇