Пиріг галета з чорницею

Як зробити Пиріг галета з чорницею рецепт в духовці. Друзі, починаю тиждень рецептів з чорницею, і сьогодні вашій увазі представляю просту і дуже смачну сільську галету. Готувати її потрібно з тіста, докладний рецепт якого я показувала і відписувала вчора. Для такої галети вам знадобиться половина такого тесту.

Інгредієнти

дивіться нижче

Пиріг галета з чорницею покроковий рецепт

1. 500 г чорниці (можна будь-які інші ягоди, заморожені можна не розморожувати) помістити в каструлю разом з 100 г цукру і соком половинки лимона і довести до кипіння. ⠀ 2 ст л кукурудзяного крохмалю змішати з 1/3 склянки води і влити в киплячі ягоди, перемішати і знову довести до кипения.

2. Покіпятіть ще кілька хвилин, зняти з вогню і повністю охолодити начинку; ⠀ Тісто розкачати на поверхні, присипаної борошном у коло. Намотати тісто на качалку і викласти на деко, заскленою пергаментом для випічки; ⠀
3. 5-6 ст л мигдальної муки і викласти рівномірно розподілити по тесту, залишаючи краю по 5 см; ⠀ Зверху розподілити ягідну начинку, загорнути краї, змастити краї яйцем і посипати коричневим цукром; ⠀

4. Випікати при 190 З близько 30-40 хвилин, поки начинка не почне побулькивать, а краю галети не покриються золотистою корочкой.

Відео рецепт 👇