Яблучний бісквіт в духовці для торта

Сьогодні я покажу як можна приготувати яблучний бісквіт в духовці для торта рецепт простий.

Інгредієнти

60 г яблучне пюре
200 г яйця (4 шт. 1 кат)
90 г цукор
110 г борошно
30 г картопляний крохмаль
1,2 ч. л. лимонний сік
3 г розпушувач (тільки для високого бісквіта в кільці)

Яблучний бісквіт в духовці для торта покроковий рецепт

1. Для приготування яблучного бісквіта мені потрібно яблучне пюре. Це яблука приготовлені будь-яким способом: можна запекти, можна гасити, потім подрібнити і протерти через сито. Заздалегідь приготуйте форму, у мене це деко 20 на 30 див. Я застелила його пергаментом. Змішую борошно з картопляним крохмалем. Перемішую яйця з яблучним пюре і починаю збивати, поступово вводячи цукор. У процесі збивання додаю половину чайної ложки лимонного сока.

2. Все збиваю до світлої пишної стійкої піни. Добре збита яєчна маса це запорука пишного бісквіта. Попередньо включаю духовку на 175°С градусів плюс конвекція (або 190°С градусів вгору-вниз). У два-три прийоми вводжу борошно з крохмалем і акуратно перемішуємо ручним віночком. За рецептурою в цьому бісквіті немає розпушувача і я його не добавляю.

3. Якщо хочете спекти бісквіт вище, додайте 3 г розпушувача. Збиту масу відразу ж викладаю на деко. Яблучний бісквіт відноситься до низькокалорійним продуктам. Цей бісквіт виходить вже готовий пиріг, незважаючи на те, що тут немає масла він не сухий. Ставлю бісквіт в духовку приблизно на 15 минут.

4. Постелю на решітку пергамент і на нього переверну бісквіт. Обережно знімаю пергамент на якому бісквіт випікався і залишаю на решітці до повного охолодження. Коли бісквіт охолоне ви можете використовувати його за призначенням. Можна розрізати його на три частини і зробити невеликий тортик. Я бажаю вам приємного апетиту і дай вам Бог здоров’я!