Яблучний повітряний пиріг краще шарлотки

Шарлотка! Або найсмачніший яблучний пиріг який тане в роті! Вітаю вас друзі на каналі Сибірячка готує! З вами Олена подивіться яка краса! Як зробити Яблучний повітряний пиріг краще шарлотки рецепт простий в духовці. Яблучний пиріг шарлотка, м’який повітряний, про що ще можна мріяти, перевертаю його і викладаю.
Дуже багато яблук, подивіться який височенний, найм’якіше, помадкою його поливаю, кислинки додаю. Це цукрова пудра з лимонним соком, відмінний рецепт. Всі секрети відео дивимося, я б сказала все до неподобство просто зараз на разломим. Подивимося всередині! Не надто солодкий не нудотний, за бажанням можна цукру додати. Я пригощаю вас, а ви почастуєте своїх близьких! подивіться яка краса! Багато яблук з корицею, добре пропечений, шалений! Тісто як пух рецепт перевірений! Дуже ароматний. Поїхали!

Інгредієнти

Молоко 250 мл л.
Цукор 50 гр
Дріжджі свіжі пресовані 20 гр
Борошно 500 гр
Розпушувач 1 ч. л.
Ванільний цукор 1 ч. л.
Яйце 1 шт.
Сіль 1 трісок.
Вершкове масло 50 гр
Рослинна олія 1-2 ст. л.
Яйце на льєзон 1 шт.

Для начинки:
Яблуко 2 шт.
Кориця 1/3 ч. л.
Цукор 40 гр

Яблучний повітряний пиріг краще шарлотки покроковий рецепт

1. В тепле молоко розминаю живі пресовані дріжджі, точна кількість дивимося під відео. Додаю цукор, з загальної кількості беру три столові ложки борошна. Перемішую можна використовувати сухі швидкодіючі дріжджі, тоді їх додавайте одразу в борошно. Прибираю в сторону на 15-20 хвилин, якщо вдома прохолодно тоді в тепле місце.

У велику миску розбиваємо яйце. Додаю дрібку солі. Трошки збиваю. Викладають вершкове масло, воно у мене розм’якшене. Немає вершкового можна рослинне взяти, але з вершковим смачніше вийде, перемішуємо! Додаю ванільний цукор, Зверніть увагу! Як добре у нас піднялася опару для тіста, в три рази точно, часткова її в яєчну суміш.

Перемішую. За два прийоми просіюю борошно. Не забувають про секретний інгредієнт, хто дивиться мої відео знає це розпушувач. Щоб випічка у нас довгий час була пишною і повітряної. Все борошно не буду висипати грам 50 залишу, якщо знадобиться додам. Прибираю віночок. Замішую тісто руками.

2. Бачу що тісто подлипает додаю борошно. Це залежить від розміру яєць і якості борошна, майте це на увазі. Найголовніше в дріжджовому тесті не перенаситити його борошном, так що молодим господаркам – беріть на замітку. Замішую тісто хвилин сім, до однорідної маси, щоб булочки або пиріг тримали форму, дивлячись що будете готувати з дріжджового тіста це важливо! П’ять хвилин я замішую тісто, воно вже скомковалось, трошки тягнеться.

Додаю олію одну столову ложечку і продовжуємо вимішувати ще пару хвилин. Давайте подивимося яке у мене вийшло тісто, дуже дуже м’яка і трохи під подлипающее. Залишу його на расстойку в тепле місце на 1 годину. Накриваю серветкою і смажу рослинним маслом. Тісто добре виросла, вийшла повна чашка викладаю його на стіл. Повітряне, м’яке, дуже ніжне, трохи присипаю мукой.

3. Випускаю вуглекислоту. Намагаюся його акуратно розтягувати щоб у нас вийшов прямокутник, для нашого пирога для зручності товщина десь один сантиметр. Якщо підливає, то трохи борошна підсипаю. Перевертаю на зворотний бік і проробляю теж саме. Накриваю серветкою і залишити хвилин на 20-30, щоб тісто піднялося.

30 хвилин пройшло тісто добре піднялося, трошки його приминаю. І підкочую качалкою. По центру викладаю очищені яблука, зняла шкірку і порізала на шматочки. Цукор перемішую з корицею. Присипаємо яблука. Накриваю тестом. Вирівнюю його, не бійтеся працювати з дріжджовим тістом! Якщо працюєте в перші з тестом, все одно робіть так як вам потрібно. Викладаємо знову яблуко таким же шаром. Ще кориці з сахаром.

4. Свіжі яблука як же це смачно і ароматно. Накриваю зверху. Підтягую. Слепляю. Подворачиваю. Тісто дуже добре липне, дотримуйтесь пропорції не перенасыщаете борошном. Роблю нарізку на шість частин. Викладаю у форму. Підправляю. Форму змастила рослинним маслом. Викладаю останню, підправляю.

Накриваю серветкою і поставити на расстойку на 30 хвилин. Після расстойки змащую збитим яйцем з додаванням молока. Духовка прогріта до 165℃ режим низ, пиріг у нас великий, випікаємо 45 хвилин до золотої скоринки. Бажаю вам вдалої випічки і Приємного АПЕТИТУ! Обов’язково приготуєте за нашим рецептом почастуєте своїх рідних і близьких! Все дуже просто!