Яблучний пиріг дуже смачний в духовці

Як смачно зробити Яблучний пиріг дуже смачний в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пиріг «Яблука доспіли, яблука червоні!».

Інгредієнти

6 яблук ~ 800-850 р
скибочку лимона

Тісто:
3 яйця
щіпка солі
150 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
1 ч. л. сухої лимонної або апельсинової цедри 6 р
250 г борошна
2 ч. л. без гірки розпушувача
150 мл молока
50 г рослинного масла

Просочення:
50 г цукру
50 г вершкового масла
1 яйце (найменша)
1 ч. л. ванільного ароматизатора

Яблучний пиріг дуже смачний в духовці покроковий рецепт

1. Яблука очистити, нарізати дрібними кубиками розміром ~0,5 см, збризнути лимонним соком. Якщо хочете, можна посипати корицею. У мене вийшло рівно 600 р.
Збити яйця з цукром, сіллю, ванільним цукром до пишної світлої маси. Влити рослинне масло і молоко, збити на низьких оборотах.
2. Додати борошно і розпушувач, перемішати міксером на низьких обертах. Вмішати в тісто яблука. Викласти тісто у форму діаметром 26 см, выстеленную папером для випічки, разровнять.
3. Постукати формою по столу для видалення бульбашок повітря. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 °С (конвекція 160 °С) духовці до рум’яного кольору і проби на суху лучинку хвилин 30.
4. Приготувати просочення. Масло прогріти з цукром і ароматизатором до розчинення цукру, трохи остудити. Додати яйце, розмішати вінчиком. Зробити в багатошаровій отвори дерев’яною шпажкою і полити пиріг заливкою, починаючи з центи і розмазуючи сироп.

5. Випікати ще 10-15 хвилин. Пиріг остудити у формі хвилин 30 і перекласти на блюдо. Я подавала зі збитими сливками.