Листкові булочки дріжджові на молоці та воді до чаю

Як зробити Листкові булочки дріжджові на молоці та воді до чаю рецепт простий в духовці !🔥💣 Ніжна і повітряні!👍🏻🤤

Інгредієнти

✅ Тепла вода-200 мл
✅ Тепле молоко-200 мл
✅ Сухі дріжджі-5 г
✅Цукор-2 ст. л. (Якщо хочете солодкі булочки то додайте більше)
✅ Яйце-1 шт.
✅Білок-1 шт.
✅ Рослинну олію-100 р
✅Сіль-1 ч. л.
✅Борошно -700 р (Може знадобитися більше)
✅ Вершкове масло для змазування тіста
✅ Жовток для змазування
✅ Насіння кунжуту

Листкові булочки дріжджові на молоці та воді до чаю покроковий рецепт

1. З’єднати молоко і воду, додати дріжджі,1 ст. л. цукру, трохи борошна і залишити на 10 хв. в теплі, щоб активувалися дріжджі. Потім додати цукор, що залишився, яйце, сіль, борошно, рослинне масло і замісити тісто. Прибрати в тепло на расстойку.

2. Готове тісто розділити на 12 шматочків. Кожен шматочок обкачати в кульку. Накрити рушником і залишити на 20 хвилин. Далі кожну кульку розкачати, змастити вершковим маслом. Зробити надрізи, не доходячи до країв тіста і згорнути в рулетик, краю соединить.

3. Перекласти на деко застелений пергаментний папером. Накрити харчовою плівкою і дати булочкам підійти в теплій духовці при 40гр. Змастити жовтком і бажанням присипати насінням кунжуту. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. ⠀ Приємного вам чаювання!

Відео рецепт 👇