Яблучний пиріг галета з пісочним тістом від Гордона Рамзі

Як смачно зробити Яблучний пиріг галета з пісочним тістом від Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Солодке пісочне тісто:
225 г (1 ⅔ чашки) Велика мука, плюс ще для посипання
2 столові ложки цукрової пудри
1 чайна ложка меленої кориці
½ чайної ложки кошерної солі
170 г (6 унцій, ¾ чашки або 1 ½ палички) холодного вершкового масла, нарізаного кубиками
Крижана вода
1 яйце, збите

Збірка:
1 фунт яблук (наприклад, Grannysmith або Pink Lady), очищених від шкірки, за бажанням, нарізаних тонкими скибочками
¼ склянки цукрового піску
1 чайна ложка меленої кориці
½ чайної ложки меленого кардамону
¼ чайної ложки меленої гвоздики
Цедра 1 апельсина
1 столова ложка свіжого лимонного соку
½ чайної ложки ванільного екстракту
1 яйце
1 столова ложка жирних вершків
Цукор Демерара або турбінадо для посипання

Яблучний пиріг галета з пісочним тістом від Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 190°C (375°F). Покладіть борошно, цукрову пудру, корицю і сіль у велику миску і перемішайте. Додайте вершкове масло і розітріть його кінчиками пальців, поки шматочки масла не стануть розміром з горошину. Додайте яйце, щоб перемішати. Поступово додайте достатню кількість крижаної води (почніть з 1-2 столових ложок, при необхідності додавайте поступово) і перемішайте гумовою лопаткою, щоб вийшло тесто.
2. Велика частина суміші повинна триматися разом, але повинно залишитися трохи пухких крихт. Злегка вимісити два гладких кульки, потім загорніть кожен в харчову плівку і охолодіть в холодильнику не менше 30 хвилин. Коли все буде готово, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте кожну тісто в овал шириною 8 дюймів і довжиною 16 дюймів завтовшки від ⅛ до ¼ дюйма.
3. Покладіть 6 або 7-дюймову тарілку або миску догори дном на верхню половину одного розкатаного тіста і за допомогою гострого ножа для нарізки овочів обріжте його, видаляючи залишки тіста. Повторіть цю вправу три рази, щоб вийшло 4 кола тесту. Перекладіть коржі на два дека, застелених пергаментним папером, потім помістіть деко в холодильник, щоб тісто охололо не менш ніж на 10 минут.
4. Приготуйте начинку: Покладіть цукор, спеції, апельсинову цедру в миску середнього розміру і перемішайте. Додайте скибочки яблук і перемішайте, щоб рівномірно покрити. Додайте лимонний сік і ванільний екстракт і знову перемішайте. Приготуйте яєчну суміш, помістивши яйце і вершки в невелику миску і швидко збийте вилкой.
5. Після того як тісто охолоне, розкладіть четвертинки яблук акуратним візерунком у центрі кожного кола тесту, залишивши по краю приблизно 1 ½ -дюймову облямівку. Повторіть цей процес з рештою тестом і яблуками. Складіть краї тіста навколо яблук, обтиску кожен дюйм або близько того.
6. Змастіть краї кожного борту тесту промитим яйцем, потім посипте краю цукром демерара. Випікайте протягом 30-35 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневого кольору, а яблука не стануть м’якими. Дайте постояти 10 хвилин перед подачей.
7. ПРИМІТКИ ДО РЕЦЕПТОМ: Замість того щоб замішувати тісто руками, для кроку 2 можна також використовувати кухонний комбайн або форму для випічки. Подавайте зі свіжими збитими вершками, ванільним морозивом або, за бажанням, збризніть карамельним соусом.
8. Поради: Кола з тіста можна розкачувати прямо на лист пергаменту, посипаний борошном. Рецепт солодкого пісочного тіста можна використовувати для приготування багатьох рецептів, які потребують тіста, таких як тарталетки, великі галети або пироги з подвійною корочкой.
9. Просто видаліть корицю з інгредієнтів і видаліть цукрову пудру, якщо використовуєте для пікантних цілей. Цукровий пісок можна замінити цукром демерара.