Яблучний пиріг з інжиром Шарлотка

Як зробити Яблучний пиріг з інжиром Шарлотка рецепт простий. Я чомусь зовсім забула про класичну шарлотку 🤔🤔🤔! А адже були часи, коли я пекла її через день, це ж так просто, і так вкусноооо 😄👌! Любите шарлотку? У мене залишалося ще кілька штук шикарного інжиру, не втрималася і відправила його разом з яблуками в бісквіт, вийшло божественно🙏🙏🙏! Ловіть рецепт і обов’язково готуйте!

Інгредієнти

(на форму d=21-22 см):

300 г очищених яблук 🍏🍏 (~500 г)
1 ст. л 🍋 соку
3-4 шт. інжиру
4 великих яйця (З)
120 г звичайного +10 г ванільного цукру
150 г пшеничного борошна
1/2 ч. л кориці
щіпка солі

Якщо сумніваєтеся у своєму міксері можна додати 1/2 ч. л. розпушувача

Трохи вершкового масла для форми + 2 ст. л панірувальних сухарів (дрібних, просіяти їх)

Яблучний пиріг з інжиром Шарлотка покроковий рецепт

1. Яблука почистити і нарізати шматочками (я люблю побільше), збризнути 🍋 соком. Інжир розрізати на 4 часточки. Яйця з’єднати з сіллю в деже міксера і збити до піни на малих обертах. Потім поступово ввести цукру і збивати на максимальних обертах 7-10 хвилин до пишної білої маси (від віночка повинен залишатися чіткий малюнок).
2. Зменшити швидкість до мінімальної, всипати просіяне борошно з корицею (і розпушувачем, якщо використовуєте). Вимісити тісто до об’єднання, недовго, краще домішати акуратно лопаткою, щоб зберегти легкість. Форму змастити маслом і обсипати сухарями. Викласти третину тесту, розкласти половину яблук, викласти ще третину тесту, розкласти залишилися яблука, покрити їх рештою тестом і увіткнути часточки инжира.

3. Відправити шарлотку в заздалегідь розігріту до 170° духовку, режим верх-низ. Випікати 45-50 хвилин до сухої шпажки (орієнтуйтеся на свої форму і духовку). Якщо верх швидко зарум’яниться, накрити шарлотку папером для випічки і пекти до готовності. Готову шарлотку вийняти з духовки і залишити у формі на 10 хвилин, потім вийняти з форми, остудити на решетке.