Яблучний зефір класичний

Як зробити Яблучний зефір класичний рецепт простий 😍 БЕЗ ТЕРМОМЕТРА!!!

Інгредієнти

Пюре яблучне – 175 гр
Цукор – 250 гр
Білки – 60 гр
Цукор – 50 гр
Агар-агар – 10 гр
Вода – 80 гр

Яблучний зефір класичний покроковий рецепт

1. Почнемо з пюре: зелені Яблука миємо, нарізаємо на половинки і запікаємо в духовці до м’якого пюреобразного стану. Яблука протираємо через сито, щоб пюре було однорідним!

2. В ковшике з’єднуємо цукор (250 гр) з водою, агар-агар, яблучне пюре і варимо на середньому вогні, як тільки сироп закипів великими “бульки” , починаємо збивати білки, засинаючи частинами цукор (50 гр) і варимо сироп ще 4-5 хвилин на середньому вогні, постійно помешивая.

3. Якщо є термометр, то сироп повинен бути 110 градусів і тонкою цівкою додаємо наше пюре в збиту білкову масу за допомогою кондитерського мішка відсаджуємо зефир.

4. Даємо зефіру застигнути, посипаємо цукровою пудрою + крохмаль і з’єднуємо половинки. Зберігати не більше 3-х днів в закритій ємності. p.s фото агар-агару який ми використовували в кінці відео раптом комусь пригодится.

Відео рецепт 👇