Тарт пиріг шоколадний фондан з пісочним тістом Гордона Рамзі

Як смачно зробити Тарт пиріг шоколадний фондан з пісочним тістом Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Вам знадобиться рифлена фланцева форма 23 см, глибиною 3 см і боби для випічки.

Для пісочного тіста:
100 г звичайної борошна
50 г цукрової пудри
50 г охолодженого нарізаного кубиками вершкового масла
1 великий яєчний жовток
близько 1 ст. л. холодної води

Для начинки:
100 г вершкового масла
150 г простого шоколаду, дрібно нарізаного, переважно з високим відсотком какао
150 г очеретяної цукрової пудри
75 г звичайної борошна
6 середніх яєць

Для подачі:
цукрова пудра
трохи дрібної полуниці, для прикраси (за бажанням)
збиті вершки (за бажанням)

Тарт пиріг шоколадний фондан з пісочним тістом Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Для тіста покладіть борошно і цукрову пудру у велику миску і розітріть масло руками, поки суміш не стане нагадувати дрібні панірувальні сухарі. Додайте яєчний жовток і воду замішайте тверде тісто. Загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник приблизно на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200C.
2. Посипте робочу поверхню борошном, а потім розкачайте тісто так тонко, як тільки зможете, щоб вийшов круг – приблизно на 5 см більше, ніж форма. Вистеліть тісто у форму. Не хвилюйтеся, якщо тісто трохи ламається, його легко підлатати. Залиште в холодильнику на 15 минут.
3. Наколіть підстава тіста виделкою і вистеліть коло з пергаменту чи фольги і засипте бобами. Випікайте тісто наосліп (не відкриваючи духовку) 10 хвилин або до злегка золотисто-коричневого кольору, потім видаліть папір з бобами і поверніть в духовку на 5-7 минут.
4. Для начинки розтопіть вершкове масло на слабкому вогні, потім додайте шоколад і перемішайте, поки він не розтане. Зняти з вогню і перемішати з цукром і борошном. Вмішайте яйця, по одному за раз. Поставте форму на противень.
5. Вилийте в неї отриману суміш і поставте в духовку. Випікайте 10-12 хвилин. Вийняти з духовки і дати охолонути. Посипте тарт цукровою пудрою або подавайте теплим з полуницею посипавши цукровою пудрою або зі збитими сливками.