Ягідний пиріг Вишня Лохина

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний Ягідний пиріг Вишня Лохина в духовці рецепт простий і смачний. Пиріг можна готувати з будь-якими ягодами, які ви любите. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Сьогодні приготую зі свіжою вишнею та лохиною. Готується пиріг дуже просто і легко. Кількість інгредієнтів розрахована на пиріг розміром 20 на 20 см, висотою 4,5 см, вагою 950 грамів.

Інгредієнти

Тісто
10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру
5 г (1 ч. ложка) розпушувача для тіста
150 грам вершкового масла
щіпка солі
3 яйця
200 грам (10 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
150 грам (7,5 ст. ложок без верху) цукру

Начинка
180 грам вишні без кісточок
130 грам малини або чорниці
або 300-350 грам будь-яких інших ягід по вашому смаку

Ягідний пиріг Вишня Лохина покроковий рецепт

1. Якщо ви будете готувати з вишнею, то у вишні видаляємо кісточку. Швидко і легко зробити це можна за допомогою скріпки або шпильки. Для начинки я використовую 180 г вишні без кісточок і 130 грамів лохини. Тісто готується дуже швидко, тому відразу можна підготувати форму для випікання і включити духовку розігріватися до 180 градусів Цельсія. Я випікаю пиріг у формі розміром 20 на 20 див. Форму змащую вершковим маслом, і краю злегка присипаючи мукой.

2. До 150 грам м’якого вершкового масла Додаємо 150 г цукру 10 г або 2 ч. ложки ванільного цукру. Ванільний цукор можна додавати за смаком. Збиваємо на максимальних оборотах міксера приблизно 2-3 хвилини. Вершкове масло повинно стати світлим і повітряним. У збите вершкове масло додаємо по 1 яйцю, щоразу добре збиваємо все разом до однорідного стану. Всього нам знадобиться 3 яйца.

3. Далі просіваючи додаємо 200 грамів пшеничного борошна 5 г або 1 ч. ложку розпушувача для тіста щіпку солі Перемішуємо на невеликих оборотах міксера до однорідного стану Довго перемішувати не треба, як тільки маса стане однорідною, досить. Перекладаємо половину тіста у форму і рівномірно розрівнюємо. На тісто викладаємо вишню і лохину. Щоб сік з вишні не витікав, вишню я кладу дірочкою вверх.

4. Ягоди злегка вдавлюємо пальцем в тісто. На ягоди викладаємо другу половину тіста І рівномірно тісто розрівнюємо. Зверху викладаємо ще в один ряд вишню і лохину. Тісто злегка розрівнюємо, щоб ягоди були всередині і при випіканні не підсихали. Зверху, для краси, я посипаю пиріг мигдалевими пелюстками. Якщо пелюсток немає, то можна пиріг нічим не посыпать.

5. Прибираємо пиріг випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на 30-40 хвилин, у мене пиріг випікався 35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо паличка виходить сухою, без залишків мокрого тіста, значить пиріг готовий. Даємо пирогу охолонути до кімнатної температури і звільняємо від форми. До столу подаємо охолодженим. Пиріг дуже смачний, якщо ви його відразу не з’їсте, то він залишається таким же м’яким і смачним, і на наступний день.