Ягідний пиріг з аґрусом і шампанським

Найкращий подарунок в мої 35 – це рецепт 👇🏻 вівторка для вас! Ягідний пиріг з аґрусом і шампанським простий рецепт.

Інгредієнти

90 г вершкове масло
50 г соняшникова олія
120-150 г цукор (кількість за бажанням)
5 г ванильный цукор (за бажанням)
100 г залишки закваски пш (можна не використовувати. Просто прибрати, нічим не замінювати)
100-120 г яйця
100 г шампанське (або будь-яка газована вода)
цедра одного лимона
180 г борошно пшеничне вс
5 г розпушувач
300-400 г будь-які ягоди (можна заморожені) я використав аґрус

Ягідний пиріг з аґрусом і шампанським покроковий рецепт

1. Розм’якшене вершкове масло об’єднати цукром до однорідності. Додати соняшникову олію і перемішати. У масу внести закваску, цедру і яйця перемішати до однорідності, потім додати шампанське і перемешать.
2. Внести борошно з розпушувачем перемішати до однорідності. Додати частину ягід і перемішати. Перекласти тісто у форму і висипати зверху залишилися ягод.
3. Випікати з конвекцією 40-60 хвилин при температурі 180°С до сухої зубочистки. Тривалість випічки залежить від діаметру формы.