Як зробити домашній ягідний пиріг з шоколадом і мигдалем простий рецепт в духовці. Пиріг м’який, ніжний з шматочками шоколаду і ягодами, покритий хрусткою мигдальною стружкою.
Інгредієнти
Основа:
Масло вершкове 50 гр.
Цукор-100 гр.
Ванільний цукор-10 гр.
Яйце-1 шт.
Кефір-130 гр. (будь-якої жирності)
Борошно-200 гр.
Розпушувач-5 гр.
Сіль-1 гр.
Шоколад-50 гр. (будь)
Ягоди -200 гр. (будь-які)
Крихта з мигдалем:
Масло вершкове-30 гр.
Цукор-40 гр.
Борошно-40 гр.
Мигдаль -50 гр. (ріжемо великим ножем уздовж горішка, так вони будуть схожі на мигдальні пелюстки)
Пропишу крихту і без мигдалю, раптом хто не любить:
Масло вершкове-40 гр.
Борошно-80 гр.
Цукор-60 гр.
Ягідний пиріг з шоколадом і мигдалем покроковий рецепт
1. Форму вистелити антипригарній папером. Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач, перемешать.
2. Яйце кімнатної температури з’єднати з цукром і ванільний цукром. Перемішати віночком до просвітлення маси. Додати кефір, охолоджене вершкове масло.
3. У два прийоми додати борошняну суміш, ретельно перемішати, щоб вийшло густе тісто. Додаємо дрібно нарізаний шоколад, перемешиваем.
4. Для крихти: борошно, цукор, перемішуємо, додаємо холодне вершкове масло і розтираємо в крихту, додаємо мелений мигдаль, перемешиваем.
5. рівномірно Розподіляємо тісто по формі. Викладаємо ягоди, зверху розподіляємо крошку.
6. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 170 50-60 хвилин. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтеся по своей.
Відео рецепт 👇