Класичний тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах

Як зробити класичний тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах рецепт простий. Мій улюблений рецепт! У нас навіть діти радіють 🔥 Класичний «Тірамісу». З мене рецепт, з вас сердечко. А результати ваші як завжди чекаю у вигляді відміток.

Інгредієнти

Крем маскорпоне
▪️яйця курячі 3 шт.
▪️вершковий сир Маскарпоне 250 р
▪️цукор 75 г
▪️кави еспресо 200 мл (я заварюю мелений)
▪️какао-порошок 1-2 ст. ложки (для посипки)
▪️Лікер бейліз (за бажанням) 30-50

Савоярді – в домашніх умовах
▪️4 яйця
▪️100 г цукру
▪️100 г борошна
▪️цукрова пудра (опціонально)

Класичний тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Крем маскорпоне. Жовтки відокремити від білків! Жовтки збити до білого кольору з 60 грамами цукру. Білки збити до твердих пік з цукром. Хто звик додавати Щіпку лимонний кислоти, будь ласка. Тільки зовсім трохи. Сир маскорпоне дістати за пів години до приготовления.

2. Щоб він став трішки м’якше але при цьому залишався щільним. Додаємо сир в жовткову масу! І збиваємо буквально 20 секунд. Пам’ятай що маскорпоне може расслоиться! Далі додаємо масу до білків, додаємо чайну ложку ванільною пасти! І перемішуємо виключно за допомогою ручного віночка! Всі! Збираємо тірамісу!
3. Савоярді. Білки відокремити від жовтків! Цукор збити з жовтками дочиста! Білки збити з дрібкою солі до щільних пік, сильно не перебивайте! Додати жовткову масу до білків! І увагу!!! Перемішуємо дуже акуратно і тільки за допомогою лопатки!

4. Додаємо борошна, перешиваємо лопаткою. Від цього буде залежати густота тіста! Беремо насадку 10-14 мм. Перекладаємо все в кондитерський мішок і відсаджуємо! Щоб зробити рівні палички, накресліть розмітку. Присипте цукровою пудрою , дайте постояти 5 минут.

5. І випікаємо при 180 гр. протягом 8-10 хвилин. Я не люблю сильно розмоклий савоярде в торті. Тому вмочую злегка! Можна зібрати такий торт в красивій атмосферної посуді. Верхній шар крему відсадити за допомогою кондитерського мішка і звичайно присипати все це какао.

Відео рецепт 👇