Яйця по-шотландськи з олениною Гордона Рамзі

Як смачно зробити Яйця по-шотландськи з олениною Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Яйця по-шотландськи з олениною – рецепт з книги “Bread Street Kitchen” Гордона Рамзі. Фарш з оленини став частіше з’являтися в продажу як пісна альтернатива жирного фаршу з баранини або яловичини, Він настільки нудний, що потрібно додати свинячий ковбаски, інакше в нього не вийде загорнути яйце. Це особлива страва не з найпростіших. але його відмінний смак коштує витрачених зусиль.

Інгредієнти

На 6 порцій:

1 ст. л. рослинного масла для фритюру
2 довгі цибулини шалот, дуже дрібно нарубати
7 яєць
1 кг фаршу з оленини
1 сира свиняча ковбаса без оболонки
2 ч. л. меленого коріандру
2 ч. л. меленого куміна
1 ч. л. тертого мускатного горіха
1 зубчик часнику, подрібнити
4 гілочки петрушки, обірвати листочки і нарубати
2 гілочки естрагону, обірвати листочки і нарубати
100 мл жирних вершків
2 ч. л. морської солі
1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
100 г панірувальних сухарів панко

Яйця по-шотландськи з олениною Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте масло в невеликій каструлі на слабкому вогні, додайте цибулю-шалот і готуйте 5-8 хвилин, поки він не стане м’яким. Злийте надлишки масла, потім викладіть цибулю-шалот на кухонну папір і залиште остигати Доведіть каструлю з водою до кипіння і додайте шість яєць. Знову доведіть до кипіння і готуйте протягом 5 минут.
2. Шумівкою перекладіть яйця у воду з льодом. Як тільки вони досить охолонуть, злийте воду, потім обережно очистіть від шкаралупи. Відкладіть. Тим часом покладіть охолоджений цибулю-шалот, фарш з оленини, ковбасний м’ясо, мелені спеції, часник, рубану зелень, вершки, сіль і перець у велику миску і ретельно перемішайте руками.
3. Розділіть м’ясний фарш на шість рівних порцій і сформуйте з кожної коло. Покладіть в центр яйце і оберніть кожне яйце в фарш, щоб воно було ним рівномірно вкрите. Розігрійте духовку до 200 °С. Розігрійте фритюрницю до 180 °С або налийте у велику каструлю на третину рослинного масла і нагрівайте до такої температури, щоб кинутий у нього кубик білого хліба ставав коричневим за 30 секунд.
4. Тим часом збийте яйце, що залишилося в одній неглибокому посуді, а панірувальні сухарі насипте в іншу неглибоку посуд. Обваляйте вкриті фаршем яйця у збитому яйці, дайте стекти надлишків, потім обваляйте в панірувальних сухарях, притискаючи їх, щоб вони краще приклеились.
5. Обсмажте у фритюрі яйця порціями протягом 4 хвилин, до золотистого кольору. Вийміть шумівкою, потім обсушити на кухонних папері. Як тільки всі будуть готові, викладіть яйця на деко і запікайте в духовці близько 8 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневими і хрусткими. Подавайте теплим або холодним з чатни.