Як карамелізувати апельсин для прикраси торта рецепт простотй. Дуже простий варіант десерту для затишних зимових вечорів! Аромат апельсинів ще кілька днів не буде покидати ваш будинок.
Інгредієнти
– апельсини (бажано вибирати з більш тонкою шкіркою) 3-4 шт.
– цукор 450 гр.,
– вода 250 мл,
– гвоздика-2-3 шт.
– гіркий шоколад-50 гр.
Як карамелізувати апельсин для прикраси торта покроковий рецепт
1. Апельсини слід добре промити і обшпарити. Нарізаємо завтовшки 3-4 мм. Заливаємо шматочки апельсина окропом і залишаємо на 2-3 хв. Воду зливаємо. У великий сотейник з товстим дном додаємо цукор, воду і гвоздику. Нагріваємо на сильному вогні до кипіння. Викладаємо апельсини в сироп, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися під кришкою близько 1,5 – 2 часов.
2. Біла частина шкірки повинна стати майже прозорою. Викладаємо апельсини на пергамент і відправляємо в духовку при 150°С близько 30 хв. Вони повинні трохи підсушитися. Залишаємо охолонути. на 1-2 часа.
3. Для декору і додаткового смаку використовуємо гіркий шоколад. Можна занурити половинку апельсина цілком або зробити акуратні смужки. Приємного апетиту і пам’ятайте солодке життя-це філософія!