Як засолити червону рибу будинку

Як засолити червону рибу будинку смачно і корисно 🍣 Цей рецепт ідеальний, за нього я засаливаю рибу вже багато часу. Практично ніколи не купую вже готову, так як часто там не дуже хороший склад і можна потрапити на дуже солону рибу або зовсім незрозумілої якості. Але якщо ви впевнені в якості вже засольной риби і у вас немає часу засолювати, сміливо купуйте. У кожного своя історія і завжди потрібно робити так, як зручно вам.

Інгредієнти

• шматок червоної риби (~250-300 грам)
• ~20-25 р. морської солі
• ~10-15 р. підсолоджувача (ісп. эритритол)
• 1 ст. л. рисового оцту (можна вик. якою є)

Як засолити червону рибу будинку покроковий рецепт

1. В лотку змішати сіль, підсолоджувач і оцет. Червону рибу відокремити від шкіри і обваляти в суміші з усіх сторін. Закрити лоток кришкою і поставити в холодильник мінімум на 10-12 годин. Перевернути рибу на другу сторону і залишити ще на пару годин, за бажанням, роблю це редко.
2. Потім злити рідину і риба готова. Але я завжди промиваю її холодною водою, прибираю зайву вологу паперовим рушником і складаю в сухий лоток. ⠀ Зберігаю в холодильнику 2-3 дні. ⠀
3. Чим жирніша риба, тим менше солі вона набирає. Філе лосося краще солити не більше 14 годин, а от велику і жирну форель або сьомгу можна залишати на 18-20 годин і більше. Чим жирніша риба, тим більше часу потрібно для її просолення. ⠀ Приємного аппетита!