Ось і настав довгоочікуваний сезон кавунів, які у свіжому вигляді не дуже, а ось маринований навіть дуже смачненька закуска. Як засолити кавуни на зиму в банках шматочками швидко простий рецепт домашній.
Інгредієнти
‼️ Літні цукрові сорти не підходять для маринування.
– кавун
– часник
– перець чорний горошком
– лавровий лист
Розсіл:
– 1 літр води
– 2 ст. лож. цукор
– 1 ст. лож. сіль
– 1 ст. лож. оцет 70%
Як засолити кавуни на зиму в банках шматочками швидко покроковий рецепт
1. Кавун моєму, знімаємо зелену шкірку, якщо м’якоть всередині дуже м’яка надлишки зрізаю, ріжемо часточками і укладаємо в стерилізовані банки, додаючи часник, перець і лавровий лист.
2. Розсіл закип’ятити і залити гарячим наш кавун, закатати і відправити під шубу до повного остывания.
3. PS: Я роблю і для тривалого зберігання та для швидкого, тобто не закочуючи і лопаю вже через два дні три дні. Це варто спробувати, для любителів маринованного.