Як зробити домашню буженину з свинини в духовці

Ідеальна заміна ковбаси і шинки на ваш святковий стіл. ⠀ Моя сім’я оцінили цей рецепт і з задоволенням вже все з’їли. Я готувала тости на сніданок омлет з нею, дітям гарячі бутерброди з сиром в духовці, класно ще порубати в пасту… ну ви зрозуміли варіантів як з’їсти її маса! ⠀ Як зробити домашню буженину з свинини в духовці рецепт простий. На новорічний стіл можна оформити у вигляді закусок або подати в гарячому вигляді, з запеченими овочами, наприклад. Вибирати вам! А якщо залишиться, то першого вранці ви вже знаєте, що приготувати 👆🏻

Інгредієнти

▫️ 1,5-2 кг свинячої шиї (або яловичий ошийок, окіст, індичка)

для маринаду:
▫️1-2 головки часнику, з низ 2-3 зубчики в маринад, решта нашпигувати
▫️2 ст. л. діжонської гірчиці
▫️1 ст. л. червоної солодкої меленої паприки
▫️6-10 горошин чорного запашного перцю, потовкти
▫️2 ст. л. оливкової олії
▫️велика сіль за смаком
▫️2 лаврових листа

Як зробити домашню буженину з свинини в духовці покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти для маринаду з’єднуємо, вийде густа паста. ⠀ М’ясо шпигуємо часником, натираємо сіллю і маринадом. Прибираємо на ніч у холодильник. Вранці перев’язуємо ниткою, я скористалася пакетом для запікання, просто нарізала на полоски.
2. Можна зовсім не перев’язувати, але так м’ясо виглядає естетичніше так і структура його щільніше. Загортаємо у фольгу в 2 шари. Відправляємо на деко. Запікаємо 20 хвилин при 200С. Потім зменшуємо температуру до 170С і запікаємо ще 1,5-2 часа.
3. Дістаємо м’ясо і розгортаємо. Запікаємо ще 15 хвилин, не накриваючи фольгою. Готовність перевіряємо ножем, він повинен вільно входити в м’ясо. Потім охолоджуємо, видаляємо нитку і відправляємо в холодильник мінімум на 2 часа.

Відео рецепт 👇