Як зробити карамель з цукру і води в домашніх умовах

Як зробити карамель з цукру і води в домашніх умовах простий рецепт. У попередньому рилс я викладала рецепт чізкейку, тепер ділюся з вами рецептом карамелі, яка надала цьому десерту дивовижний смак 🤩

Інгредієнти

– Цукор – 110 гр.
– Вода – 30 гр.
– Масло вершкове – 30 гр.
– Вершки 33-35% – 60 мл
– Сіль (за бажанням)

Як зробити карамель з цукру і води в домашніх умовах покроковий рецепт

1. цукор Заливаємо водою і залишаємо на маленькому вогні карамелізуватися. До моменту, поки сироп не придбає бурштиновий колір НЕ ЧІПАЄМО нашу масу. Важливо, «не пересмажити» цукор, карамель буде інакше горчить.

2. Масло розтоплюємо. Вершки доводимо до кипіння. Як тільки сироп стане темнувато-бурштинового кольору, ЗНІМАЄМО з вогню, додаємо вершки, ретельно перемішуємо, додаємо вершкове масло, продовжуємо перемішувати масу до однородности.

3. Для солоного смаку додаємо 0,5 ч. л. крупної морської солі. Остуджуємо карамель.

Відео рецепт 👇