Норвезька кремовий пиріг з яблуками та корицею

Як зробити смачний Норвезький кремовий пиріг з яблуками і корицею рецепт простий в духовці. Як там ваші понеділки? Взяти і скасувати? 🙂 Для мене понеділок це можливість побути наодинці з собою і зайнятися улюбленими справами. Наприклад, спекти хліб, або пиріг, або ще щось смачне. Так що сьогодні я медитую з духовкою.
Правда, і в суботу, і в п’ятницю не могла собі відмовити в такому задоволенні 😁. Не можу без цього. Просто готувати обіди і вечері мені нудно – це необхідність. А ось випічка це чиста творчість. І настрій піднімається, і особлива атмосфера в домі панує. У кого так само? Для всіх тих, у кого на балконі (під диваном, в коморі або ванною) лежать і чекають своєї години запашні яблучка , це цікавий рецепт норвезького пирога з яблуками. Запашний, ніжний, кремовий пиріг з яблуками і корицею.

Інгредієнти

На форму 22-24 см
150 г вершкового масла (дістати з холодильника заздалегідь)
170 г цукру
3 яйця (дістати з холодильника заздалегідь)
180 г м3уки
щіпка солі
10 г розпушувача

Для крему:
250 мл молока
1 яйце
50 г цукру
15 г кукурудзяного крохмалю
щіпка солі
15 г вершкового масла

Топпінг:
8 дуже великих кислих яблук очистити від серцевини
50 г цукру
25 г вершкового масла
2 ч. л. кориці (якщо касія, 1 ч. л.)

Норвезька кремовий пиріг з яблуками і корицею покроковий рецепт

1. Спочатку потрібно підготувати яблука. Яблука очистити від серцевини і шкірки (я не очищала)і нарізати дрібними кубиками. Розтопити масло з цукром і корицею. Всипати яблука і тушкувати пару хвилин до розм’якшення. Зняти з вогню і остудити. Злити рідину (якщо вона буде, у мене не було )через сито. Для крему у сотейник налити молоко і довести до кипения.
2. Яйце змішати з крохмалем і сіллю, перемішати до однорідності. Влити гаряче молоко, і повернути суміш в сотейник. Поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи довести масу до загусання. Остудити, накривши плівкою в контакт. Розігріти духовку до 170 градусів. Збити масло цукром в пишну світлу масу, потім по одному додаючи яйця продовжувати взбивать.

3. У мисці змішати борошно з розпушувачем і всипати у яєчну суміш. Перемішати до однорідності. Викласти у форму половину тіста, потім половину яблук, знову тісто і розрівняти. Зверху розподілити крем. І викласти решту яблук. Випікати приблизно 50 хвилин. Перед подачею повністю остудить.