Як зробити розсіл для сиру в домашніх умовах простий рецепт. Сьогодні я хочу показати Вам, як я готую розсіл для сиру. Якщо сир залишається довше тижня в холодильнику, він починає псуватися. А в такому вигляді його можна зберігати довго, і сир виходить не надто солоним.
Інгредієнти
Напишу інгредієнти для розсолу на трилітрову банку:
Вода чиста питна
Сіль (не містить йод) – 3 ст. л з гіркою + 1 ч. л
Цукор – 1 ст. л
Як зробити розсіл для сиру в домашніх умовах покроковий рецепт
1. У мене сир слабосоленої. Якщо прісний сир, нарізаємо на шматочки, посипаємо сіллю і залишаємо на добу в прохолодному місці. Заповнюємо банку шматочками сиру, заливаємо водою, а потім зливаємо воду в кастрюлю.
2. Додаємо у воду сіль, цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, варимо 1 хвилину, вимикаємо огонь.
3. Даємо повністю охолонути, потім заливаємо розсіл назад в банку до країв, посипаємо зверху сіллю (1 ч. л.) і закриваємо крышкой.
4. Прибираємо в холодильник або в прохолодне місце. Всім приємного апетиту і прекрасного настроения.