Як зробити збите вершкове масло

Як зробити збите вершкове масло простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Напевно, ви їдали таке в кафе/ресторанах, а тепер, зможете і вдома. Ось (не)рецепт.

Інгредієнти

Вершкове масло — 180 г, жирність 82,5%
Молоко — 40-50 грам, жирність 2,5-3,2%, краще ультрапастеризоване, особливо якщо плануєте зберігати масло
Блендер — той, що на довгій нозі з ножами, не плутати з віночком.

Як зробити збите вершкове масло покроковий рецепт

1. Масло і молоко дістаємо з холодильника і забуваємо про них на 20-30 хвилин. Обидва потрібні нам приблизно однієї температури — чекаємо, коли масло стане м’яким. Далі все простіше простого і легше легкого: з’єднуємо у високому стакані для блендера м’яке вершкове масло і молоко.
2. Пробиваємо разом до об’єднання і пишної світлої маси. Зацініть, як лопаються повітряні бульбашки😌 Відрізаємо хліб/батон/бріош/що є під рукою. Злегка обжариваем.

3. Намазуємо маслом і зверху відправляємо щедру ложку чого-небудь, наприклад, ікри — краще чорної, але червона теж цілком сгодится.

Відео рецепт 👇