Як зварити прозорий яблучне варення часточками на зиму бурштинове в сиропі простий рецепт в банках домашній. Щоб варення з яблук часточками вийшло прозорим, при його варінні потрібно враховувати кілька нюансів. Для такого варення вибираються переспілі яблука і бажано одного сорту. Сироп готується з додаванням лимонного соку, що добре зберігає цілісність часточок. Вариться прозоре яблучне варення методом триразової варіння та перервами на охолодження за 24 години.
Інгредієнти
На 1 кг очищених і нарізаних яблук, беремо 700 г цукру
Як зварити прозорий яблучне варення часточками на зиму бурштинове в сиропі покроковий рецепт
1. В каструлю з товстим дном наливаємо 150 мл води, 3-4 ст. л. лимонного соку і всипаємо цукор. Варимо сироп 4-5 хвилин. Заливаємо яблучні дольки, киплячим сиропом і залишаємо на 12 часов.
2. Потім, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Залишаємо на 24 години. Після третьої варіння гаряче яблучне варення з прозорими скибочками розлити по підготовленим банкам.
3. Залишити до повного охолодження. А потім накрити гарячим, стерилізованими кришками. Зберігати в прохолодному месте.
Відео рецепт 👇