Як зварити варення з слив угорка без кісточок

Як зварити варення з слив угорка без кісточок простий рецепт.

Інгредієнти

Сливи – 3 кг,
Цукор – 2 кг,
Кислота лимонна – 0,5 чайної ложки.

Як зварити варення з слив угорка без кісточок покроковий рецепт

1. Рдравствуйте! Сьогодні я буду готувати варення з слив/ Це зливу угорка, вона не переспевшая, з неї виходить надзвичайно смачне і гарне варення. В каструлі 3 кілограми злив, я їх вже помила, а також підготувала 2 кілограми цукру і лимонну кислоту. Варення буду варити без кісточок, тому їх потрібно видалити. Лущені сливи засипаю цукром, струшую і залишаю на ніч, щоб сливи пустили сік. Минуло 10 годин, сливи виділили сік і ось вже цукру не видно.

2. дерев’яною Лопаткою прибираю цукор з дна тазу, щоб наше варення не підгоріло і ставлю на вогонь. Варення довела до кипіння і проварила п’ять хвилин, знімаю шумівкою піну. Піну зібрала, варення залишаю остигати на шість-сім годин. Минуло сім годин, варення знову поставила варити, його довела до кипіння, утворилася пена.

3. Прибираю піну, додаємо пів чайної ложечки лимонної кислоти. Лимонна кислота це і як консервант йде, і для кольору варення, і консервації. Проварюю варення ще хвилин 5-7 і наповнюю баночки. Баночки з варенням перевертаю і закутую до повного охолодження. Варення охололо. Таке варення підійде до чаю, сливи можна використовувати у випічці злив жидкость.

4. У мене варення не густе, так як приготована за цим рецептом воно зберігає і аромат, і смак, і колір. Якщо ви хочете, щоб варення було більш густим, додайте ще таку ж порцію цукру і проваривайте не два рази а 4 рази. Якщо сподобалося ставте лайк, не забувайте натискати на дзвіночок, щоб не пропустити нові відео, а сьогодні до побачення, до нових встреч.