Яловичий бефстроганов з грибами печерицями

Як смачно зробити Яловичий бефстроганов з грибами печерицями простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Є страви, в яких заміна вершкового масла рослинним здається блюзнірським. Яловичина по-строгановськи – одне з них. Хочемо нагадати вам про те, як приготувати це трохи призабуте класичне блюдо.

Інгредієнти

4 порції

600 г яловичого філе (вирізка або філейний край)
450 г печериць
1 цибулина 🧅
50 г вершкового масла
80 мл сухого білого вина або вермуту
2 ст. л. гірчиці
2 ч. л. томатної пасти
20 г пшеничного борошна
360 мл яловичого або курячого бульйону
2 ч. л. вустерського соусу
125 мл сметани жирністю 20%
сіль за смаком
чорний мелений перець за смаком

Яловичий бефстроганов з грибами печерицями покроковий рецепт

1. Наріжте філе поперек волокон скибочками завтовшки 2,5-3 див. Цибулину дрібно наріжте. Великі печериці розрізати на 2-4 частини, дрібні залиште цілими. Розтопіть в сковороді приблизно 1/3 вершкового масла і на середньо-сильному вогні обсмажте яловичину з усіх боків до рум’яної скоринки, до напівготовності. Якщо м’ясні соки будуть пригорати, зменшіть огонь.
2. Перекладіть м’ясо в миску, посоліть і поперчіть. Накрийте кришкою або фольгою, щоб зберегти м’ясо теплим. Налийте в сковороду 50 мл вина і наскрібши дно лопаткою, щоб розчинилися прижарившиеся соки. Перелийте їх до м’яса. В звільнилася сковороду викладіть гриби, додайте 1/3 олії і обсмажте, перемішуючи, до рум’яного цвета.
3. Перекладіть гриби в миску з м’ясом. Якщо потрібно, протріть сковороду паперовими рушниками і обсмажте цибулю на маслі до золотистого кольору. Додайте до цибулі гірчицю і томатну пасту, перемішайте і готуйте 2 хвилини. Борошно змішайте з невеликою кількістю бульйону до утворення рідкої пасти, додайте в сковороду і перемешайте.
4. Влийте бульйон, що залишився, доведіть соус до кипіння і уварите на помірному вогні 5-7 хвилин або до тих пір, коли соус почне густіти. Поки соус уварюється, наріжте м’ясо тонкими скибочками. Викладіть в соус разом з грибами і всіма соками з миски. Додайте залишився вино.
5. Прогрійте м’ясо в соусі 3-4 хвилини, потім зніміть сковороду з плити і вмішайте сметану і вустерський соус. Якщо потрібно, приправте сіллю і перцем. Подавайте з картопляним пюре, разварной гречкою або з широкої локшиною. Не забудьте приправити гарнір вершковим маслом!