Ділюся рецептом повітряного бавовняного чізкейку, який виходить з першого разу. Сьогодні у мене для вас рецепт японського бавовняного чізкейку. Любителі бісквіта точно його оцінять. Японський бавовняний чізкейк повітряний простий рецепт. Чізкейк виходить неймовірно легким і м’яким, а готувати його зовсім нескладно. Дивіться самі.
Інгредієнти
Для бавовняного чізкейку:
Сирний сир 125 р
Вершкове масло 30 г
Цукор 35 р
Молоко 50 г
Жовтки 3 шт.
Ванільний екстракт ½ ч. л.
Лимонний сік-2 ч. л.
Сіль щіпка
Борошно 30 г
Кукурудзяний крохмаль 10 р
Меренга
Білок 3 шт.
Цукор 35 г
Японський бавовняний чізкейк повітряний покроковий рецепт
1. Покроковий рецепт, як приготувати японський бавовняний чізкейк Яйця поділяю на білки і жовтки. На водяну баню ставлю 30 г вершкового масла, додаю 35 г цукру, 125 г сирного сиру і топлю все це до повного розчинення цукру. Знімаю з водяної бані і в отриману суміш вливаю молоко, гарненько перемешиваю.
2. По черзі додаю 3 жовтки, щоразу перемішуючи тісто до однорідності. До отриманої суміші додаю лимонний сік, сіль, ванільний екстракт і перемішую. Проціджую 30 г борошна і 10 г кукурудзяного крохмалю, щоб позбутися від грудочок. Збиваю білки на високій швидкості міксера, поступово додаючи сахар.
3. В кілька етапів з’єдную білкову суміш з рештою тестом і акуратно замішую віночком. Форму (у мене діаметром 16 см) стелю папером для випічки. Виливаю туди тісто і відправляю випікатися на водяній бані в духовці близько 1,5 години при 140°C.
4. Для цього форму з тестом оборачиваю фольгою і ставлю в форму побільше, куди наливаю окріп. Готовий бавовняний чізкейк остуджую і посипаю цукровою пудрой.
5. Він не тільки виглядає апетитно, але і приголомшливий смак. По текстурі бавовняний чізкейк виходить дуже повітряним, як хмарка. Діліться у коментарях, чи сподобався вам такий рецепт.