Японський молочний хліб Хоккайдо

Попереду вихідні, а значить, час піч! Давно я хотіла приготувати японський молочний хліб Хоккайдо, але чому-то відкладала. Дуже даремно. Я не думала, що це буде настільки смачно і ніжно. Хліб з’їли за один вечір. Він настільки хороший, що не вимагає ніяких доповнень, а з вершковим маслом перетворюється в справжній десерт! Навіть не знаю, що смачніше – цей хліб або класична брошка. Але з цим хлібом все набагато простіше, тому дуже рекомендую спробувати. І так, він на дріжджах 😉 Хто вже пробував, відгукніться! Адже це правда самий м’який і ніжний хліб? Чи буває краще?

Інгредієнти

100 мл молока
20 г борошна
Змішати і нагріти, постійно помішуючи, до 65 градусів. Повинна вийти консисенция густої сметани. Накрити плівкою в контакт і прибрати в холод на 6-7 годин, краще на ніч.
350 г борошна
130 г молока
10 г сухого молока
1 яйце С1
30 г вершкового масла
12 г свіжих дріжджів (4 г сухих)
7 г солі
40 г цукру

Японський молочний хліб Хоккайдо покроковий рецепт

1. Розчинити дріжджі в молоці, додати всі інгредієнти, крім солі і вершкового масла і змішати. Замісити до однорідності. Частинами внести масло, в кінці сіль. Замісити м’яке, гладке, злегка липнущее до рук тісто. Помістити на змащений олією контейнер і залишити на бродіння приблизно на 2 часа.
2. Тісто має збільшитися в 2 -2,5 рази Поділити тісто на 5 шматочків по 147 грам. Підкотити в кулі. Кожну кульку розкачати в овал, скласти праворуч і ліворуч краю до середини і розкачати ще раз в смужку, скрутити равликом і помістити в змащену вершковим маслом формуь – 3 та 2 штуки.
3. У мене було дві форми – 5,5х20х10,5 і 5,5х18х9,5 (розмір по верхньому краю) Розстойка до вуеличения в 2 -2,5 рази приблизно 1,5 години Перед випічкою смазаь льезоном (1 яйце і 1,5 ст. л. молока збовтати) Випікати при 170 градусах близько 50 минут.