Закриваємо солоні зелені помідори цілі з часником на зиму

Закриваємо солоні зелені помідори цілі з часником на зиму в банках простий рецепт.

Інгредієнти

• Зелені помідори
• Кріп
• Гіркий перець
• Часник
• Хрін
Кількість овочів і спецій я тут не вказую, просто можу сказати, що жаліти їх не треба.

Розсіл:
В 10 літрах холодної води потрібно розчинити 700-грамову повну банку солі.

Закриваємо солоні зелені помідори цілі з часником на зиму покроковий рецепт

1. Розсіл:
В 10 літрах холодної води потрібно розчинити 700-грамову повну банку солі. Сіль потрібна велика. Вода повинна бути не кип’ячена, просто з-під крана.
Всипати сіль, добре розмішати і розсіл готов.
2. На дно засолочной ємності покласти перець, часник, листя хрону і кріп. Далі покласти помиті зелені або бурелые помідори. Зверху знову покласти ті ж спеції і залити все розсолом до самого верха.
3. Накрити кришкою і залишити в теплому місці на тиждень. За цей час помідори заквасятся і розсіл помутніє. Далі їх треба прибрати в холодне місце ( в підвал або в холодильник) і залишити ще на месяц.
4. Вони добре просолятся і їх вже можна буде їсти. Я роблю такі помідори зазвичай у великій кількості. Вони чудово зберігаються всю зиму і в моїй родині їх любят.

5. Якщо для вас це багато, то зробіть менше, але обов’язково зробіть і ви не пошкодуєте! Приємного апетиту і вдалого дня!