найшвидша закуска з баклажанів, яку я знаю! Так робить моя тьотя Алла з П’ятигорська, тому для мене вони Пятигорски. На скільки просто – на стільки смачно! Баклажани можна обсмажити напередодні і тоді за пару хвилин закуска буде на столі. Як зробити закуску з баклажанів, часником, помідором майонезом на святковий стіл рецепт простий.
Інгредієнти
на 1 тарілку:
✔️2 середніх баклажана
✔️пару невеликих зубчиків часнику
✔️1 великий помідор
✔️кінза
✔️майонез або майонез навпіл з йогуртом/сметаною
✔️сіль за смаком
✔️рослинна маслр
Закуска з баклажанів, часником, помідором майонезом покроковий рецепт
1. Баклажани нарізати по косій овальчиками товщиною близько 1 см не менше, присипати сіллю і дати постояти близько 15 хв, промокнути паперовим рушником. Смажимо на потужності трохи вище середньої з обох боків до рум’яності і м’якості баклажан, викласти на паперовий рушник, щоб пішли надлишки масла.
2. В додамо майонез часник через часникодавку, перемішаємо, помідори наріжемо кільцями і разрежем навпіл. Смажений баклажан змащуємо з одного боку майонезом з чесноком.
3. Викладаємо на половину баклажана половинку помідора, трохи присолили помідор і зверху гілочки кінзи, закрили половинкою баклажана. У нас виходять половинки баклажанів всередині зі свіжою начинкою. Ось так все швидко і просто.