Як зробити Закуску з ікри щуки по норвезьких рецепт простий. Робиться прям моментально, але розповім про декілька нюансів, що я для себе зрозуміла і дам пропорції, які я для себе вивела, я трохи підкоригувала під наш смак. А ви не шкодуйте тицьнути в ♥️, зберігайте рецепт і пересилайте друзям, будемо потроху готуватися до НГ, ваші коментарі мені завжди приємні🤗
Інгредієнти
✔️Ікра щуки (у мене банку 115гр)
✔️Картопля дрібний типу черрі близько 700 гр
✔️Невеликий пучок зеленої цибулі, беріть той, у якого тонкі пір’ячко
✔️Сметана від 25% жирності, у мене 40% жирності – 80 гр
✔️1 невеликий зубчик часнику
✔️кріп і трохи червоної ікри для подачі
⠀
✔️Для картоплі: сіль, часник гранульований сухий, копчена паприка,оливкова олія за смаком
Закуска з ікри щуки по норвезьких покроковий рецепт
1. Якщо ваша ікра має характерний запах твані, то вставте в баночку нарізаний на шматочки часник і залиште мінімум на годину, у мене була класна ікра, але процес виконала😁 Картопля промити, просушити, змішати зі спеціями та олією і випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 40 минут.
2. Як добре підсмажиться з одного боку, переверніть. Дістаємо і поки гарячий дном склянки приплющить в шайбочки. Начинка: дрібно рубаємо цибулю, трохи залиште і присипте потім готову закуску. Змішуємо зі сметаною і ікрою, відразу не викладайте, суміш з початку рідкувата, але трохи постоїть і знаходить щільність, тому сметану краще 40%, вона не растекается.
3. Зі сметаною 40% жирності мені було смачніше, ніж з 25%, але вирішувати вам. Я вивела так – вище жирність сметани, її можна класти менше. Вам дано пропорції під сметану 40%. Зверху викласти ікру, посипати свіжомеленим чорним перцем, присипати цибулею, прикрасити червоною ікрою і гілочками укропа.