Вже кілька зим поспіль я дивуюся цінами на болгарський перець. 11-13 рублів за кг, коли зараз, у сезон, його можна купити за 1,5-2 рубля! Ви уявляєте різницю! Тому вже давно я виношувала ідею, знайти рецепт який-небудь смачної закуски з перцю і намариновать запас 😄. Загалом, справа закінчилася вдало і вуаля. Як зробити Закуску з перцю на зиму рецепт простий. Перед вами 😊. Вона стане чудовим доповненням до обіду або вечері, або навіть просто на хліб 😋. Беріть в закладки. Якщо стерилізувати банки, то можна зберігати в шафі на зиму, якщо ні – просто в холодильнику. Думаю, баночка на пробу піде швидко 😉.
Інгредієнти
Перець болгарський – 1,5 кг
Олія рослинна рафінована – 50 мл
Бальзамічний оцет – 25 мл
Сіль – 2,5 ч. л.
Цукор – 35 р
Петрушка пучок (20 г)
Часник – 3 зубчики
Суміш перців горошком.
Закуска з перцю на зиму покроковий рецепт
1. Перці вимити, викласти на деко, застелене фольгою. Духовку розігріти до 200 градусів. Запікати перці 40 хвилин, через 20 хвилин перевернути на інший бік. Після закінчення часу дістати перець з духовки і щільно накрити листом фольги, а зверху рушником, формуючи таким чином їм “баню”, так шкурка простіше слезет.
2. Дати їм постояти під фольгою хвилин 10-15. Приготувати маринад: для цього змішати оцет, олію, сіль і цукор. Петрушку вимити і дрібно нарізати. Часник почистити і натерти на дрібну тертку. Додати петрушку і часник до заправки. З пропарених перців зняти шкірку. Водичку всередині перців злити в заправку, а також звільнити від кісточок і плодоножки.
3. Нарізати перці невеликими смужками. Вилити соус в миску до нарізаним перців і акуратно перемішати. В стерилізовані банки викласти перець горошком (5-6 штук), потім наповнити перцями і заправкою. Стерилізувати банки. Для цього на конвекції в духовці при 80-85° нагріти банки, прикриті кришками, протягом 40 минут.
4. Готові банки закрутити кришками і перевернути догори дном на рушник. Вкрити іншим рушником і повністю остудити. Після відкриття зберігати банки в холодильнику. І хоч накрутила я баночок не мало, боюся, що до зими вони навряд чи доживуть 😂. Треба ще делать.