Закуска до святкового столу з редьки дайкон з гуакамоле і крабовим салатом, яка нікого не залишить байдужим 😍 Сьогодні я поділюся з вами рецептом закуски, яка подобається абсолютно всім! Готується вона дуже легко і швидко. Пропоную 2 варіанти: з крабом або крабовими паличками.
⠀
⠀
Інгредієнти
корінь дайкон – 150 гр.
зелена цибуля
⠀
1 начинка – гуакамоле
авокадо – 250 гр.
червоний цибуля – 5 гр.
перець Чилі – 2 гр.
цедра лимона
сік лимона
сіль, перець – за смаком
оливкова олія – 1 ст. л.
⠀
2 начинка:
крабове м’ясо – 150 гр.
сирний сир – 100 гр.
вершки 33% – 10 мл
сіль, перець – за смаком
⠀
альтернатива крабовому м’яса:
крабові палички – 180-200 гр.
майонез – 60 гр.
Закуска з редьки дайкон з гуакамоле і крабовим салатом покроковий рецепт
1. Корінь дайкон нарізати гострим ножем дуже тонкими слайсами або натерти слайсами на тертці. Гуртки дайкона ОБОВ’ЯЗКОВО замочити в холодній воді. Це позбавить дайкон від гіркоти і слайсы стануть підходящої зігнутої форми. Поки дайкон відмочується, займемося начинкою. ⠀
2. Перша начинка: гуакамоле. Стигле авокадо розім’яти виделкою, додати дуже дрібно порізаний червоний лук, подрібнений чилі, цедру лимона, сік лимона, сіль, перець і оливкове масло. ⠀ Друга начинка: Змішуємо крабове м’ясо, сирний сир, вершки, сіль і перець. ⠀
3. Якщо немає крабового м’яса, можна використовувати палички. Розібрати крабові палички на волокна і ретельно перемішати з майонезом. ⠀ Дайкон витягти з води, просушити і красиво викласти на блюдо. На кожен кружечок викласти 2 начинки – як показано на видео.
4. Можна посипати смаженими кедровими горішками і обов’язково дрібно порізаною зеленою цибулькою. ⠀ Приготуйте це блюдо на новорічний стіл 🎄 Цю приголомшливу закуску запам’ятають і полюблять всі 👌
Відео рецепт 👇