Як зробити смачний домашній Заливний пиріг зі смородиною зі сметаною в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Форма (Ø26-28 див.)
⠀
Інгредієнти:
⠀
Тісто:
⠀
✔️Борошно – 300 р.
✔️Цукор (у мене коричневий) – 50 р.
✔️Масло вершкове (з морозилки) – 150 р.
✔️Яйце – 1 шт.
✔️Сметана – 1 ст. л.
✔️Розпушувач – 0,5 ч. л.
✔️Щіпка солі
✔️Крижана вода – 2-3 ст. л.
⠀
Начинка:
✔️Чорна смородина (або будь-яка інша ягода) – 300 р.
☝️якщо візьмете більш солодку ягоду, то кількість цукру можна зменшити
⠀
Заливка:
✔️Сметана 20-25% – 300 р.
✔️Цукор – 100 р.
✔️Яйця – 2 шт.
✔️Ванільний цукор – 2 ч. л.
✔️Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
Заливний пиріг зі смородиною зі сметаною в духовці покроковий рецепт
1. Для тіста з’єднуємо разом борошно, цукор, щіпку солі і розпушувач. Додаємо нарізане кубиками холодне вершкове масло і перетерием в крихту (я використовую планетарний міксер, але можна ручками). Додаємо яйце, сметану і крижану воду. Швидко замішуємо тісто. ⠀
2. Поки тісто м’яке і еластичне розподіляємо його по дну і стінкам форми, формуємо бортики висотою близько 4-5 див. Наколюємо дно виделкою, для краси можна пройтися і по бортику. Прибираємо основу в холодильник на 30 хвилин, а поки приготуємо сметанную заливку. ⠀
3. Для заливки злегка збиваємо сметану, яйця, цукор, ванільний цукор і крохмаль. ⠀ Дістаємо основу з холодильника, викладаємо на дно ягоди, зверху акуратно заливаємо заливкою і відправляємо в духовку. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 40-45 хвилин ☝️орієнтуйтеся по своїй духовці і розміром форми. ⠀
4. Потім вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо так постояти 15 хвилин, щоб пиріг не тріснув від перепаду температури. ⠀ Перед подачею повністю остуджуємо, щоб загусла начинка наслаждаемся.