Заморожене фруктове пюре на зиму в морозильнику простий рецепт.
Інгредієнти
Вода (на 100г абрикоса – ~110-115г води)
Рекомендую додати під час уварювання 2г лимонної або аскорбінової кислоти на 1кг суміші з водою (посприяє консервації).
Заморожене фруктове пюре на зиму в морозильнику покроковий рецепт
1. Промити ягоди/фрукти. За бажанням додайте води (на 100г абрикоса – ~110-115г води) або зробіть концентроване пюре. Пробити заглибним блендером до уварювання або після закипання (якщо фрукт дуже щільний, так що після кип’ятіння стане м’якше).
2. Після закипання уварювати на повільному вогні (можна під кришкою). Беріть 5-7 хвилин варіння на кожен кілограм ваги. Рекомендую додати під час уварювання 2г лимонної або аскорбінової кислоти на 1кг суміші з водою (посприяє консервації).
3. Розлити гаряче пюре будь-якої консистенції (вона буде залежати від продуктів) по стерильним контейнерів (помийте і протріть насухо, можна протерти спиртом/горілкою).
4. Накрийте плівкою в контакт і повністю остудіть перед заморожуванням при кімнатній температурі і тільки потім можна заморожувати. Зберігається у вигляді пюре
Відео рецепт 👇