Запечена качка в духовці з ягідним соусом

Запечена качка в духовці з ягідним соусом рецепт простий. ⠀ Ще один рецепт відправте в свою скарбничку, як можливий варіант головної страви на Новорічний стіл😉👌🏻 ⠀ За качок у нашій родині відповідає мій коханий чоловік😁 В його рецепті немає хитрощів і багатокомпонентності😜, але на виході завжди відмінне блюдо: м’яке м’ясо і хрустка скоринка❤️ ⠀ А ось соус це вже моя відповідальність😁 І я дуже, дуже-дуже люблю качку саме з ягідним соусом😍 Причому з вибором ягід ви можете експериментувати. Мені найбільше подобається малина в цьому випадку, саме вона як не можна краще підкреслює смак качиного м’яса. Головна принадність, не потрібно нічого виварювати і морочитися, приготувати цей соус можна за 5 хвилин і подавати відразу😉 ⠀ ⠀ ⠀

Інгредієнти

Качка
оливкова олія
сіль

МАЛИНОВИЙ СОУС ДО М’ЯСА:
200 грам малини (можна заморожену)
50 грам малини (можна замороженої, чи можливо взяти тільки 250 грам малини)
2 столові ложки цукру
Чорний перець
Перець Чилі на кінчику ножа
1 столова ложка соєвого соусу
Яблучний оцет 2/3 столові ложки

Запечена качка в духовці з ягідним соусом покроковий рецепт

1. ЯК ГОТУЄМО КАЧКУ:
Я зазвичай купую качку, вона вже почищена🙌🏻. Качку промити, обсушити паперовим рушником. Потім добре змастити оливковою олією і так само добре натерти великою сіллю, ретельно з усіх боків. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Кладемо нашу пташку на деко, або спец форму для м’яса з високими бортами, що набагато зручніше, так як жир від качки не буде бризкати по всій духовке.
2. Ставимо качку в духовку і готуємо 2-2,5 години. Залежить від розміру вашої птиці. Увагу❗️ Качку необхідно кожні 30 хвилин перевертати і поливати виділився жиром, тоді у вас вийде гарна, рівномірна, золотисто-коричнева корочка.
3. 👩🏼🍳 МАЛИНОВИЙ СОУС ДО М’ЯСА:
Малину і лохину кладемо в сотейник, додаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин на слабкому вогні. Знімаємо і протираємо через сито. Відправляємо назад в сотейник, додаємо перець, соєвий соус і варимо ще 5 хвилин, в кінці вливаємо яблучний оцет, вимикаємо і подаем.