Запечена качка з яблуками і виноградним соком

Як зробити Запечену качку з яблуками і виноградним соком рецепт простий. При всій свій хитромудрості рецепт качки тягне на формат ЗЗЗ або навіть вжух😎 і готово, якщо не брати в розрахунок приготування гарніру, ці картопляні шматочки зажадали принести в жертву не один кіло картофана😤 Але все тлін і кінцевий продукт залежить від кількості крохмалю в конкретній партії картохи, положення зірок на небі і ретроградного Меркурія🙄

Інгредієнти

– 2 качиних філе з шкірою
— 1 яблуко
— 200 мл червоного сухого дорослого виноградного соку
— 50 г брусниці
— 30 г цукру
— 30 г вершкового масла
— щіпка солі і перцю
— форма для запікання

Запечена качка з яблуками і виноградним соком покроковий рецепт

1. Зніміть з яблук шкірку, наріжте кубиками по півсантиметра, обсмажте в маленькому сотейнику з цукром і маслом 5 хв на середньому вогні. Влийте дорослий виноградний сік, додайте брусницю, щіпку солі і перцю і уварите в два рази. З грудок зріжте зайвий жир і зробіть легкі хрестоподібні надрізи на коже.
2. Поставте сковороду на сильний вогонь, дайте нагрітися, обсмажте качку на 2-3 хвилини з кожного боку, перекладіть у форму для запікання і приберіть в розігріту до 180 гр духовку на 2-3 минуты.

3. Якщо ви з братії заперечують рожеве м’ясо, що я не засуджую, то накрийте качку фольгою і залиште на 10 хвилин. Наріжте утятю тонкими смужками, викладіть на тарілку, полийте соусом і подавайте на стіл з картопляними ньокками.