Макарони з сиром мак енд чіз

Простий і смачний рецепт Mac&cheese. Mac&cheese або макарони з сиром – це американська альтернатива пасти або лазіння, але на смак виходить зовсім інше блюдо! Я люблю цей рецепт, і з задоволенням ділюся ним з вами, щоб ви могли випробувати його в один з днів новорічних свят! Як зробити Макарони з сиром мак енд чіз рецепт простий.

Інгредієнти

паста – 2 склянки
сир

соус:
50г. вершкового масла,
1 склянку молока,
2-3 ложки борошна.

Макарони з сиром мак енд чіз покроковий рецепт

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо на плиту каструлю з підсоленою водою для пасти. ⠀ В цей момент починаємо готувати соус: у сотейнику розтоплюємо 50г. вершкового масла, додаємо до нього 1 склянку молока, постійно помішуючи віночком всипаємо 2-3 ложки муки.
2. Проварюємо на повільному вогні і додаємо натертий сир 100гр. Добре перемішуємо до однорідності, поки ніжний сир не розплавиться. ⠀ У киплячу воду відправляємо пасту ~2 склянки. Можна взяти ріжки або пенне, і варимо до стану альденте. ⠀ В цей момент швидко обсмажуємо на сухій сковороді нарізаний бекон.
3. Зливаємо воду з макаронів, додаємо до них соус і бекон, добре перемішуємо. ⠀ У форму викладаємо наше вже майже готове блюдо, зверху посипаємо великою кількістю сиру, адже це головний інгредієнт страви, і саме він надає йому ніжність і незрівнянний вершковий смак. ⠀ Ставимо в духовку на 10 хвилин, все – наше блюдо готове!